Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2021 22:44 - 5 НАЧИНА ДА НАМАЛИТЕ СМЕТКАТА СИ ЗА ТОК
Автор: itronix Категория: Други   
Прочетен: 1004 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Електричеството, някога е било лукс, но сега вече е неоспорима необходимост. Ние сме напълно зависими от него в толкова много аспекти от живота. От котли за топла вода, перални и миялни машини, хладилници през компютри, лаптопи и смартфони до електрически автомобили. Но факт е, че удобството и зависимжстто ни от тези електрически уреди и устройства не означава автоматично, че трябва да плащаме огромни сметки за ток всеки месец.

 

Прочетете нашите съвети за намаляване на сметката за електричество. И не забравяйте, че ако някога имате проблем с електричеството вкъщи или нужда от електротехник, то винаги може да се обърнете към електротехниците на Итроникс.

5 начина, които ще помогнат за намаляване на месечната сметка за ток.

 

1. ИЗКЛЮЧЕТЕ НЕЩАТА

Независимо дали става въпрос за денонощно включено осветление във вашия хол, лампа в спалнята, зарядно към електричеството или имате практика да оставяте телевизора включен за фон,  създайте си навик да изключвате нещата. Макар да си мислите, че това няма да добави много към сметката ви, то може да натрупа изключително много с течение на месеци и години.

 

2. ПРОВЕРЕТЕ УПЛЪТНЕНИЯТА НА ПРОЗОРЦИТЕ И ВРАТИТЕ

Няма смисъл да отоплявате дома си и да го правите уютен и с комфортна температура, ако топлината ще излезе през пукнатини на прозорците и вратите. Уверете се, че дограмата в домът ви е добре уплатнена и че домът ви е изолиран. Това ще спомогне за поддържане и задържане на топълия въздух през зимата, а също така ще гарантира, че климатикът ви не работи напразно през лятото.

 

3. ИЗПОЛЗВАЙТЕ УРЕДИТЕ СТРАТЕГИЧЕСКИ

Има определени трикове, с които можете да се уверите, че не губите енергия и в крайна сметка пари. Например, ако имате много дрехи за сушене, пуснете ги едно след друго последователно. Това означава, че сушилнята вече е топла след първото зареждане и по този начин ще спести енергия. Друг пример е съдомиялната машина. Устоявайте на изкушението да я включите за няколко чинии. Уверете се, че е пълна преди да го използвате.

 

4. ОБЛЕЧЕТЕ СЕ СПОРЕД ВРЕМЕТО

Вместо автоматично да посягате към превключвателя за отопление или към дистанционното на климатика, помислете за обличане по подходящ начин. Добавянето на една дрешка или свалянето на такава, докато сте у дома, може да ви накара да преосмислите използването на вашето отоплително или охлаждащо устройство. Това ще спести енергия и следователно ще спести и пари.

 

5. УВЕРЕТЕ СЕ, ЧЕ УРЕДИТЕ ВИ РАБОТЯТ ПРАВИЛНО

Електрическите уреди, които не работят правилно, ще изразходват енергия и ще доведат до висока сметка за електричество. Уверете се, че уредите са проверени, ремонтирани и поддържани по подходящ начин. Въпреки че това може да ви досажда в краткосрочен план и може да струва допълнителни пари, то със сигурност ще спести пари в дългосрочен план. Освен това, ако конкретен уред вече не работи, не може да бъде поправен и трябва да бъде заменен, можете да помислите и да разгледате енергоспестяващи уреди.

 

ОБОБЩЕНИЕ

Има много начини да намалите сметката си за ток и да спестите пари. Правейки прости неща като използването на уреди по подходящ начин, ремонтирането им, когато е необходимо, изключването на осветлението и приспособленията, можете да спестите огромно количество енергия и пари.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: itronix
Категория: Бизнес
Прочетен: 4752
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031